Välkomna till första blogginlägget här på Fluid Surveys!

Det finns många bra enkätmallar som man kan ta del av. Det är viktigt att man hittar en bra mall som passar ens egen önskan om hur man vill att enkäten ska se ut. Det är väldigt olika hur man vill ha utförandet, så se till så att du väljer en som passar dig och ditt syfte till 100 %.

Vad är en enkät?

En enkät är enkelt uttryckt en undersökning som man gör på ett sådant sätt att man ställer samma frågor till ett större antal personer. Det är alltså exakt samma frågor man ställer till alla. Detta ger en bra fingervisning om hur det ser ut med gruppens åsikter, vilket ger dig bra koll på det du vill veta.

Det är alltid bättre ju fler som svarar då stora bortfall ger sämre tillförlitlighet. Man kan kontakta gruppen på nytt om det är på det viset att det dröjer med svar. Det kan hjälpa och då ska man ta den chansen.

En bra webbenkät

Gratis är gott!

Att skapa enkäter behöver inte kosta dig något. Det kan dock vara en god idé att erbjuda den grupp man ska sända ut enkäterna till någon liten belöning. Det kan vara vad som helst – det är bara att välja det som du tycker passar.

En bra idé är att ge bort något med din företagslogga på – då blir det lite av en dubbel ”vinst”. Man gör reklam för sitt företag samtidigt som man får svar på de frågor man vill ha svar på. En kanongrej, helt enkelt!

Många sajter som erbjuder bra enkäter

Kolla runt på nätet för att hitta en sajt som har bra enkäter för just den typ av undersökningar du vill göra. Det är bara att söka runt tills du hittar den sajt som har exakt det som du är ute efter.

Du väljer själv hur mycket tid du vill lägga på att göra research. Eftersom det finns så många bra enkät-sajter så är det bara att välja en som passar. Det är ingenting man behöver göra en stor sak av, utan det är bara att välja en som man gillar.

Man kan ju alltid göra fler undersökningar, om man inte skulle vara helt nöjd med den första!