Idag är det enkelt med det mesta. Man kan hitta många bra saker gratis på nätet och enkätmallar är en sådan sak. Istället för att själv krångla till det, eller betala dyrt för det så kan man ta vara på de enkätmallar som finns tillhands där man inte behöver betala.

Om man inte behöver betala för den här typen av saker så kan man lägga pengar på att förbättra de saker enkäterna visar att kunderna saknar, så det är en win-win för alla inblandade.

Hur ska jag välja?

Precis som med så mycket annat så känner man ganska direkt vilken enkät som man tycker passar för ens egna syften, så det är bara att gå på första känslan, i alla fall är det så att detta oftast funkar. Man kan naturligtvis välja ut ett par stycken som man tycker om och sedan sitta ner och fundera över vilken som verkligen är bäst.

Det du behöver och det som passar ditt företag bäst passar inte andra och tvärtom, så det är bättre att låta sig inspireras av mallar istället för andra företag. Man kan dock passa på att ta inspiration från företag som sysslar med samma sak som man själv gör – det är alltid ett bra sätt att hitta rätt.