Allt du gör kommunicerar. Vad du säger är bara en liten del av det mottagaren uppfattar. Faktum är att bara sju procent av budskapet kommer via de faktiska orden, resten kommer med kroppsspråk, tonläge osv. Det är likadant med ditt företag.

Tänk på att du kommunicerar med sina kunder när du skickar ut en enkät. Bara det faktum att du frågar kunderna något, kommunicerar att du bryr dig om deras åsikt. Allt företaget gör kommunicerar.

Detta innebär också att innehållet i enkäten, utseendet på enkäten och till och med återkopplingen har betydelse för hur dina kunder ser på dig. Det är dock lätt att gå vilse här och att gå miste om möjligheterna att lyssna till kundens behov. Men drabbas inte av panik för det. Det finns hjälp att få. Effektiv och genomtänkt kommunikation skapar förutsättningar för tillväxt och en väl genomförd enkät är en viktig del i ditt företags kommunikation.